Een Duurzame Keuze: Een Tweedehands Kinderfiets voor Jouw Avontuurlijke Kind!

kinderfiets tweedehands
02 oktober 2023

Kinderfietsen zijn een essentieel onderdeel van de jeugdervaring. Ze bieden niet alleen een leuke en spannende manier voor kinderen om de wereld te verkennen, maar ook een gevoel van onafhankelijkheid en vrijheid. Hoewel nieuwe kinderfietsen aantrekkelijk kunnen zijn, is het kopen van een tweedehands kinderfiets een slimme en budgetvriendelijke keuze.

Er zijn verschillende redenen waarom het kopen van een tweedehands kinderfiets de moeite waard is. Ten eerste groeien kinderen snel, vooral in de eerste jaren. Een fiets die perfect past bij een vijfjarige kan binnen een jaar te klein worden. Door te kiezen voor een tweedehands fiets, kun je geld besparen op iets dat slechts tijdelijk gebruikt zal worden.

Daarnaast biedt het kopen van een tweedehands kinderfiets ook duurzaamheidsvoordelen. Door te recyclen en hergebruiken draag je bij aan het verminderen van afval en het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Het is een milieuvriendelijke keuze die helpt om onze planeet gezond te houden.

Het belangrijkste aspect bij het kopen van een tweedehands kinderfiets is ervoor zorgen dat deze veilig en in goede staat is. Controleer altijd de algemene conditie van de fiets, inclusief de banden, remmen, ketting en stuur. Zorg ervoor dat er geen roest of andere schade aanwezig is die de veiligheid of functionaliteit kan beïnvloeden.

Het is ook belangrijk om de juiste maat te kiezen. Een kinderfiets die te groot of te klein is, kan het fietsen bemoeilijken en mogelijk gevaarlijk zijn. Zorg ervoor dat het zadel en het stuur op de juiste hoogte kunnen worden afgesteld om comfortabel en veilig te kunnen rijden.

Een goede manier om een tweedehands kinderfiets te vinden, is door lokale advertenties en online marktplaatsen te bekijken. Veel ouders verkopen fietsen van hun kinderen nadat ze eruit zijn gegroeid. Het kan ook de moeite waard zijn om contact op te nemen met fietswinkels in de buurt, omdat zij soms tweedehands fietsen aanbieden die ze hebben ingeruild.

Bij het kopen van een tweedehands kinderfiets is het belangrijk om met de verkoper te communiceren en vragen te stellen over de geschiedenis en conditie van de fiets. Vraag of er reparaties zijn uitgevoerd, of er ongelukken mee zijn gebeurd en waarom ze ervoor hebben gekozen om de fiets te verkopen. Dit geeft je een beter idee van wat je kunt verwachten.

Ten slotte, vergeet niet om plezier te hebben bij het kiezen van een tweedehands kinderfiets! Laat je kind betrokken zijn bij het proces en betrek hen bij het testen van verschillende opties. Het vinden van de perfecte tweedehands kinderfiets kan een spannend avontuur zijn dat uiteindelijk leidt tot onvergetelijke herinneringen en eindeloos plezier.

Dus, als je op zoek bent naar een kinderfiets, overweeg dan zeker om tweedehands te gaan. Het is een economische, duurzame en verantwoorde keuze die je kind de kans geeft om te genieten van de vrijheid van fietsen, terwijl je ook bijdraagt aan een betere wereld.

 

7 Veelgestelde vragen over tweedehands kinderfietsen

 1. Waar kan ik een tweedehands kinderfiets kopen?
 2. Wat is de beste manier om een tweedehands kinderfiets te kopen?
 3. Hoeveel kost een tweedehands kinderfiets gemiddeld?
 4. Waar moet ik op letten bij het kopen van een tweedehands kinderfiets?
 5. Welke merken zijn er beschikbaar voor tweedehands kinderfietsen?
 6. Wat is de juiste maat voor mijn kind als ik een tweedehands fiets wil aanschaffen?
 7. Is het verstandig om online te zoeken naar tweedehands kinderfietsen?

Waar kan ik een tweedehands kinderfiets kopen?

Er zijn verschillende plaatsen waar je een tweedehands kinderfiets kunt kopen. Hier zijn enkele opties:

 1. Online marktplaatsen: Websites zoals Marktplaats, 2dehands.be, en Facebook Marketplace bieden een breed scala aan tweedehands fietsen, inclusief kinderfietsen. Je kunt zoeken op locatie en prijsklasse om fietsen bij jou in de buurt te vinden.
 2. Lokale advertenties: Kijk in lokale kranten, tijdschriften of community noticeboards voor advertenties van mensen die hun tweedehands kinderfietsen verkopen. Soms worden er ook garageverkoop- of rommelmarkt evenementen georganiseerd waar je tweedehands fietsen kunt vinden.
 3. Fietswinkels: Sommige fietswinkels hebben ook een selectie van tweedehands kinderfietsen beschikbaar. Neem contact op met fietswinkels in jouw omgeving om te vragen of ze tweedehands fietsen verkopen of als ze je kunnen doorverwijzen naar andere winkels die dat wel doen.
 4. Ruilbeurzen: Er worden regelmatig ruilbeurzen georganiseerd waar mensen hun gebruikte spullen kunnen ruilen of verkopen, waaronder kinderfietsen. Deze evenementen kunnen plaatsvinden in buurthuizen, scholen of sportclubs. Houd lokale evenementenkalenders in de gaten voor dit soort activiteiten.
 5. Vrienden en familie: Vraag rond bij vrienden, familieleden en buren of zij nog een tweedehands kinderfiets hebben die ze willen verkopen. Dit kan een handige en betrouwbare manier zijn om een fiets te vinden, aangezien je al bekend bent met de geschiedenis van de fiets.

Onthoud altijd om voorzichtig te zijn bij het kopen van een tweedehands kinderfiets. Controleer de staat van de fiets grondig voordat je tot aankoop overgaat en stel vragen aan de verkoper om er zeker van te zijn dat je een veilige en geschikte fiets krijgt.

Wat is de beste manier om een tweedehands kinderfiets te kopen?

Als je op zoek bent naar de beste manier om een tweedehands kinderfiets te kopen, zijn hier enkele tips die je kunnen helpen:

 1. Onderzoek: Begin met het doen van onderzoek naar verschillende merken en modellen van kinderfietsen. Leer meer over de specificaties, kwaliteit en betrouwbaarheid van verschillende fietsen, zodat je een goed idee hebt van wat je zoekt.
 2. Bepaal de juiste maat: Zorg ervoor dat je de juiste maat kinderfiets kiest op basis van de leeftijd en lengte van je kind. Een fiets die te groot of te klein is, kan het fietsen bemoeilijken en mogelijk gevaarlijk zijn.
 3. Controleer de staat: Voordat je een tweedehands kinderfiets koopt, is het belangrijk om deze grondig te inspecteren op eventuele schade of slijtage. Controleer de banden, remmen, ketting, stuur en andere belangrijke onderdelen om er zeker van te zijn dat alles goed functioneert.
 4. Probeer uit: Laat je kind de fiets uitproberen voordat je deze koopt. Dit geeft hen de kans om te zien of ze zich comfortabel voelen op de fiets en of deze goed bij hen past.
 5. Koop lokaal: Overweeg om lokaal te zoeken naar tweedehands kinderfietsen. Dit kan betekenen dat je lokale advertenties bekijkt, contact opneemt met fietswinkels in jouw buurt of vraagt rond in jouw sociale netwerk. Op deze manier kun je de fiets persoonlijk inspecteren voordat je tot aankoop overgaat.
 6. Onderhandel: Wees niet bang om te onderhandelen over de prijs. De verkoper kan openstaan voor een lager bod, vooral als de fiets al een tijdje te koop staat.
 7. Betrouwbare verkoper: Als je ervoor kiest om online te kopen, zorg er dan voor dat je koopt van een betrouwbare verkoper met goede beoordelingen en feedback van eerdere klanten. Dit vermindert het risico op fraude of het kopen van een gestolen fiets.
 8. Vraag naar de geschiedenis: Vraag de verkoper naar de geschiedenis van de fiets, zoals reparaties die zijn uitgevoerd, ongelukken waaraan deze is blootgesteld en waarom ze ervoor hebben gekozen om de fiets te verkopen. Dit geeft je meer inzicht in de conditie en betrouwbaarheid van de fiets.
 9. Veiligheid staat voorop: Zorg ervoor dat de tweedehands kinderfiets voldoet aan alle veiligheidsnormen en -eisen. Controleer of er reflectoren aanwezig zijn en of alle verlichting goed werkt.
 10. Garantie: Informeer of er nog garantie op de fiets zit of dat er mogelijkheden zijn voor retournering of ruilen als er onverwachte problemen optreden na aankoop.

Door deze tips te volgen, kun je hopelijk een goede tweedehands kinderfiets vinden die veilig is en past bij jouw behoeften en budget. Vergeet niet om plezier te hebben bij het kiezen van de fiets en betrek je kind bij het proces!

Hoeveel kost een tweedehands kinderfiets gemiddeld?

De prijs van een tweedehands kinderfiets kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de staat van de fiets, het merk, het model en de grootte. Over het algemeen kun je echter verwachten dat tweedehands kinderfietsen aanzienlijk goedkoper zijn dan nieuwe fietsen.

Voor kleine loopfietsen of eerste fietsjes voor peuters en kleuters kun je tweedehands opties vinden voor prijzen variërend tussen €20 en €50. Voor grotere kinderfietsen met zijwieltjes voor oudere kinderen kunnen de prijzen variëren tussen €40 en €100, afhankelijk van de staat en kwaliteit.

Voor meer geavanceerde kinderfietsen zonder zijwieltjes, zoals mountainbikes of racefietsen voor oudere kinderen, kunnen de prijzen hoger liggen. Deze kunnen variëren tussen €100 en €300, afhankelijk van het merk, de kwaliteit en eventuele extra functies.

Het is belangrijk op te merken dat deze prijzen slechts een ruwe schatting zijn en dat ze kunnen variëren op basis van lokale marktomstandigheden en individuele verkopers. Het is altijd verstandig om verschillende aanbiedingen te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Het kopen van een tweedehands kinderfiets kan een geweldige manier zijn om geld te besparen terwijl je toch een kwalitatieve fiets krijgt. Zorg er echter altijd voor dat je zorgvuldig controleert op eventuele schade of slijtage voordat je tot aankoop overgaat, om ervoor te zorgen dat de fiets veilig en geschikt is voor jouw kind.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een tweedehands kinderfiets?

Bij het kopen van een tweedehands kinderfiets zijn er verschillende belangrijke punten waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je een veilige en geschikte fiets krijgt. Hier zijn enkele tips:

 1. Algemene conditie: Controleer de algehele conditie van de fiets. Kijk naar eventuele roest, deuken, scheuren of andere schade die de veiligheid of functionaliteit van de fiets kan beïnvloeden.
 2. Framegrootte: Zorg ervoor dat de fiets past bij de lengte en leeftijd van je kind. Een te grote of te kleine fiets kan het moeilijk maken om comfortabel en veilig te rijden.
 3. Banden: Controleer de banden op slijtage, scheuren of lekken. Zorg ervoor dat ze voldoende profiel hebben voor goede grip op verschillende ondergronden.
 4. Remmen: Test de remmen om er zeker van te zijn dat ze goed werken en voldoende remkracht hebben. De remhendels moeten gemakkelijk te bedienen zijn voor je kind.
 5. Stuur en stuurpen: Controleer of het stuur stevig vastzit en niet los beweegt wanneer je eraan trekt. Het stuur moet ook gemakkelijk kunnen draaien zonder vast te lopen.
 6. Zadelhoogte: Controleer of het zadel op de juiste hoogte kan worden afgesteld voor je kind, zodat hij of zij met platte voeten bij de grond kan komen wanneer ze stoppen.
 7. Ketting en tandwielen: Controleer de ketting op slijtage en roest. Test ook de schakelaars om er zeker van te zijn dat ze soepel werken.
 8. Verlichting en reflectoren: Controleer of de fiets is uitgerust met werkende verlichting en reflectoren voor goede zichtbaarheid, vooral bij weinig licht.
 9. Geschiedenis van de fiets: Vraag aan de verkoper naar de geschiedenis van de fiets. Heeft het reparaties ondergaan? Zijn er ongelukken mee gebeurd? Hoe vaak is het gebruikt? Dit geeft je een beter idee van wat je kunt verwachten.
 10. Testrit: Laat je kind een testrit maken op de fiets om te zien of hij comfortabel kan rijden en goed kan manoeuvreren. Let op eventuele ongewone geluiden of problemen tijdens het rijden.

Onthoud dat veiligheid altijd voorop staat bij het kopen van een tweedehands kinderfiets. Als je twijfelt over de staat of veiligheid van een fiets, is het beter om verder te zoeken naar een andere optie.

Welke merken zijn er beschikbaar voor tweedehands kinderfietsen?

Er zijn verschillende merken beschikbaar voor tweedehands kinderfietsen, afhankelijk van de regio en het aanbod. Enkele populaire merken die vaak te vinden zijn op de tweedehandsmarkt voor kinderfietsen zijn:

 1. Gazelle: Dit Nederlandse merk staat bekend om zijn kwaliteitsfietsen en heeft ook een assortiment kinderfietsen.
 2. Batavus: Een ander bekend Nederlands fietsmerk dat ook kinderfietsen produceert. Ze staan bekend om hun duurzaamheid en betrouwbaarheid.
 3. Puky: Een Duits merk dat gespecialiseerd is in kinderfietsen en andere rij- en speelvoertuigen voor jonge kinderen. Ze bieden een breed scala aan modellen en maten.
 4. Cube: Hoewel Cube voornamelijk bekend staat om zijn volwassen fietsen, hebben ze ook een assortiment kinderfietsen van goede kwaliteit.
 5. Specialized: Dit Amerikaanse merk produceert hoogwaardige fietsen, waaronder ook kindermodellen. Ze staan bekend om hun innovatie en prestaties.

Naast deze merken zijn er nog vele andere beschikbaar op de tweedehandsmarkt, zoals Giant, Trek, Scott, Raleigh, Koga, enzovoort. Het kan handig zijn om online marktplaatsen te raadplegen of lokale advertenties in de gaten te houden om te zien welke merken momenteel beschikbaar zijn in jouw regio.

Wat is de juiste maat voor mijn kind als ik een tweedehands fiets wil aanschaffen?

Bij het kiezen van de juiste maat voor een tweedehands kinderfiets is het belangrijk om rekening te houden met de lengte en leeftijd van je kind. Hier zijn enkele richtlijnen die je kunnen helpen bij het bepalen van de juiste maat:

Zadelhoogte: Een goede manier om de juiste maat te bepalen, is door naar de zadelhoogte te kijken. Laat je kind op de fiets zitten met zijn voeten plat op de grond. Het zadel moet zo zijn afgesteld dat het bekken van je kind stabiel is en zijn voeten stevig op de grond kunnen rusten.

Binnenbeenlengte: Meet de binnenbeenlengte van je kind door hem rechtop te laten staan zonder schoenen aan en vervolgens de afstand vanaf de grond tot aan het kruis te meten. Houd er rekening mee dat er meestal een paar centimeter speling moet zijn tussen het kruis en het bovenste frame van de fiets.

Leeftijd en wielmaat: Hoewel leeftijd niet altijd een nauwkeurige indicator is, kan het helpen bij het bepalen van een geschikte wielmaat voor een tweedehands kinderfiets. Hier zijn enkele algemene richtlijnen:

– 2-4 jaar: Wielmaat tussen 12-16 inch

– 4-6 jaar: Wielmaat tussen 16-20 inch

– 6-9 jaar: Wielmaat tussen 20-24 inch

– 9+ jaar: Wielmaat vanaf 24 inch en groter

Probeer het uit: Het is altijd het beste om je kind de fiets te laten uitproberen voordat je hem koopt. Laat je kind een testrit maken om te zien of hij comfortabel kan zitten en gemakkelijk kan trappen.

Onthoud dat elk kind anders is, dus deze richtlijnen zijn slechts een startpunt. Het is belangrijk om naar de individuele behoeften en voorkeuren van je kind te kijken. Als je twijfelt, kun je altijd advies vragen aan een professionele fietsenwinkel of een ervaren fietser.

Door rekening te houden met de lengte, leeftijd en comfort van je kind bij het kiezen van een tweedehands kinderfiets, kun je ervoor zorgen dat ze veilig en plezierig kunnen fietsen.

Is het verstandig om online te zoeken naar tweedehands kinderfietsen?

Ja, het is zeker verstandig om online te zoeken naar tweedehands kinderfietsen. Het internet biedt een breed scala aan mogelijkheden en platforms waar je gemakkelijk tweedehands fietsen kunt vinden. Hier zijn een paar redenen waarom online zoeken een goede keuze kan zijn:

 1. Groot aanbod: Online marktplaatsen en advertentiesites hebben vaak een groot aanbod van tweedehands kinderfietsen. Je kunt verschillende modellen, maten en prijsklassen vergelijken om de beste keuze te maken.
 2. Gemakkelijk vergelijken: Online kun je snel en eenvoudig verschillende fietsen vergelijken op basis van prijs, staat, specificaties en locatie. Dit helpt je om de beste deal te vinden die past bij jouw behoeften en budget.
 3. Ruimere keuze: In fysieke winkels is het aanbod soms beperkt tot wat er op dat moment beschikbaar is. Online kun je echter toegang krijgen tot advertenties van verkopers uit verschillende regio’s, waardoor je meer keuzemogelijkheden hebt.
 4. Mogelijkheid tot onderhandelen: Bij online aankopen heb je vaak de mogelijkheid om te onderhandelen over de prijs met de verkoper. Dit kan resulteren in een betere deal voor jou.
 5. Beoordelingen en feedback: Veel online platforms bieden beoordelingssystemen of feedbackmogelijkheden voor verkopers. Door deze informatie te raadplegen, kun je een beter idee krijgen van de betrouwbaarheid en reputatie van de verkoper voordat je een aankoop doet.

Natuurlijk is het belangrijk om altijd voorzichtig te zijn bij het kopen van tweedehands producten online. Zorg ervoor dat je de verkoper vertrouwt, stel vragen over de staat van de fiets en probeer indien mogelijk persoonlijk te ontmoeten om de fiets te bekijken voordat je tot aankoop overgaat.

Al met al kan online zoeken naar tweedehands kinderfietsen een handige en efficiënte manier zijn om de perfecte fiets voor jouw kind te vinden, terwijl je ook geld bespaart.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.