Ontdek de veelzijdigheid van een cross hybride fiets: perfect voor avontuur en woon-werkverkeer!

cross hybride fiets
06 oktober 2023

De populariteit van cross hybride fietsen is de laatste jaren enorm toegenomen, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Deze veelzijdige fietsen combineren de beste eigenschappen van verschillende fietsstijlen en zijn perfect geschikt voor zowel stedelijke omgevingen als off-road avonturen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat een cross hybride fiets precies is en waarom het een uitstekende keuze kan zijn voor zowel recreatieve fietsers als pendelaars.

Een cross hybride fiets, ook wel bekend als een trekkingfiets of een hybride mountainbike, is ontworpen om te presteren op verschillende terreinen. Het frame van deze fietsen is meestal lichtgewicht en gemaakt van aluminium of carbonvezel, waardoor ze gemakkelijk te hanteren zijn en goede wendbaarheid bieden.

Wat de aandrijving betreft, hebben cross hybride fietsen meestal een breed scala aan versnellingen. Dit stelt de fietser in staat om gemakkelijk te schakelen tussen verschillende snelheden, afhankelijk van het terrein waarop ze rijden. Of je nu heuvels beklimt of lange afstanden aflegt op vlakke wegen, een cross hybride fiets biedt altijd de juiste versnellingsopties.

Een ander kenmerk dat deze fietsen zo populair maakt, is hun comfortabele zithouding. In tegenstelling tot racefietsen hebben cross hybride fietsen een rechtere houding, waardoor de druk op de rug en nek wordt verminderd. Dit maakt ze ideaal voor lange ritten of dagelijkse pendeltochten.

Daarnaast zijn cross hybride fietsen uitgerust met bredere banden dan traditionele racefietsen, waardoor ze beter bestand zijn tegen ruwere terreinen. Dit betekent dat je met gemak over grindpaden, bospaden of zelfs lichte modder kunt rijden zonder je zorgen te maken over het verlies van grip.

Voor pendelaars biedt een cross hybride fiets ook vele voordelen. Het stelt je in staat om snel door stedelijke omgevingen te navigeren dankzij de wendbaarheid en lichtgewicht constructie. Bovendien hebben veel van deze fietsen montagepunten voor bagagedragers en spatborden, waardoor het gemakkelijk is om je spullen mee te nemen tijdens het forenzen.

Kortom, een cross hybride fiets is de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige fiets die geschikt is voor verschillende terreinen. Of je nu wilt genieten van ontspannen ritten in de stad, lange afstanden wilt afleggen of off-road avonturen wilt beleven, een cross hybride fiets biedt de juiste balans tussen comfort, prestaties en duurzaamheid.

Bij SNS Bikes hebben we een breed assortiment aan cross hybride fietsen van topmerken die voldoen aan de behoeften van elke fietser. Bezoek onze website of kom langs in onze winkel om ons assortiment te ontdekken en de perfecte cross hybride fiets te vinden die bij jou past. Begin vandaag nog met het verkennen van nieuwe avonturen op twee wielen!

 

9 Veelgestelde Vragen over Cross Hybride Fietsen: Een Gids voor Beginners

 1. Wat is het verschil tussen een cross hybride fiets en een normale stadsfiets?
 2. Welke afmetingen heeft een cross hybride fiets?
 3. Welke kwaliteit heeft een goede cross hybride fiets?
 4. Waarom zou ik kiezen voor een cross hybride fiets in plaats van andere soorten fietsen?
 5. Wat zijn de voordelen van een cross hybride fiets?
 6. Wat zijn de nadelen van een cross hybride fiets?
 7. Hoeveel weegt een gemiddelde cross hybride fiets?
 8. Wat is de beste manier om mijn nieuwe cross hybride fiet te onderhouden?
 9. Waar kan ik het beste mijn nieuwe crosshybridfiets kopen?

Wat is het verschil tussen een cross hybride fiets en een normale stadsfiets?

Er zijn verschillende verschillen tussen een cross hybride fiets en een normale stadsfiets. Hier zijn enkele belangrijke punten om rekening mee te houden:

 1. Frameconstructie: Een cross hybride fiets heeft meestal een lichtgewicht frame, gemaakt van materialen zoals aluminium of carbonvezel. Dit maakt de fiets wendbaarder en beter geschikt voor off-road rijden. Een normale stadsfiets heeft vaak een steviger frame, ontworpen voor dagelijks gebruik in de stad.
 2. Banden: Cross hybride fietsen hebben bredere banden met grovere profielen dan normale stadsfietsen. Deze banden bieden meer grip en stabiliteit op ruwere terreinen, zoals grindpaden of bospaden. Normale stadsfietsen hebben meestal smallere banden met een gladder profiel, ideaal voor rijden op verharde wegen.
 3. Versnellingssysteem: Cross hybride fietsen hebben vaak een uitgebreider versnellingssysteem met meerdere snelheden, vergelijkbaar met mountainbikes. Dit maakt het gemakkelijker om te schakelen tussen verschillende terreinen en heuvels te beklimmen. Normale stadsfietsen hebben doorgaans eenvoudigere versnellingssystemen met minder snelheidsopties.
 4. Zithouding: Een cross hybride fiets biedt meestal een meer sportieve zithouding, vergelijkbaar met die van een mountainbike of racefiets. Dit kan zorgen voor betere aerodynamica en prestaties tijdens het rijden, maar kan minder comfortabel zijn voor langere ritten. Normale stadsfietsen hebben vaak een meer rechtopstaande zithouding, waardoor ze comfortabeler zijn voor dagelijks gebruik en langere afstanden.
 5. Accessoires: Cross hybride fietsen zijn vaak uitgerust met montagepunten voor accessoires zoals bagagedragers en spatborden. Dit maakt ze handiger voor pendelaars die hun spullen willen vervoeren. Normale stadsfietsen hebben meestal al deze accessoires al geïntegreerd in het ontwerp.

Het is belangrijk om te bedenken dat deze verschillen niet altijd zwart-wit zijn en dat er variatie kan zijn binnen elk type fiets. Het beste is om verschillende modellen uit te proberen en te bepalen welke het beste aan jouw specifieke behoeften voldoet, of het nu gaat om recreatief rijden in de natuur of dagelijks pendelen in de stad.

Welke afmetingen heeft een cross hybride fiets?

De afmetingen van een cross hybride fiets kunnen variëren afhankelijk van het merk, model en de specifieke maatvoering. Over het algemeen zijn er echter een paar kenmerken die typerend zijn voor cross hybride fietsen.

Het frame van een cross hybride fiets is meestal verkrijgbaar in verschillende maten, zoals Small, Medium, Large, en Extra Large. Deze maten verwijzen naar de lengte van het frame en zijn bedoeld om te passen bij de lichaamslengte van de fietser. Het is belangrijk om de juiste framemaat te kiezen om comfortabel en efficiënt te kunnen rijden.

Wat betreft de wielmaat, hebben cross hybride fietsen meestal 28-inch wielen. Dit formaat biedt een goede balans tussen snelheid en stabiliteit op zowel verharde wegen als lichte off-road paden.

Daarnaast kunnen andere afmetingen van belang zijn bij het kiezen van een cross hybride fiets, zoals de lengte en breedte van het stuur, de lengte van de crankarmen en de breedte van de banden. Deze specificaties kunnen ook variëren afhankelijk van het specifieke model en merk.

Om er zeker van te zijn dat je de juiste maat cross hybride fiets kiest, is het altijd aanbevolen om advies in te winnen bij een professionele fietswinkel of deskundige fietser. Zij kunnen je helpen met het bepalen van de juiste maatvoering op basis van jouw lichaamsafmetingen en rijstijl.

Bij het kopen van een cross hybride fiets is het ook belangrijk om rekening te houden met de mogelijkheid om de fiets aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Verstelbare stuurpennen en zadelpennen kunnen bijvoorbeeld helpen om de juiste zithouding en comfort te bereiken.

Kortom, de afmetingen van een cross hybride fiets kunnen variëren, maar het is essentieel om de juiste framemaat te kiezen die past bij jouw lichaamslengte. Het is altijd verstandig om professioneel advies in te winnen bij het kiezen van een fiets en deze indien mogelijk uit te proberen voordat je tot aankoop overgaat.

Welke kwaliteit heeft een goede cross hybride fiets?

Een goede cross hybride fiets heeft verschillende kwaliteiten die bijdragen aan een optimale fietservaring. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken van een kwalitatieve cross hybride fiets:

 1. Duurzaamheid: Een goede cross hybride fiets is gebouwd om lang mee te gaan. Het frame moet stevig en sterk zijn, bij voorkeur gemaakt van hoogwaardige materialen zoals aluminium of carbonvezel. Dit zorgt voor stabiliteit en betrouwbaarheid, zelfs op ruwere terreinen.
 2. Veelzijdigheid: Een kwalitatieve cross hybride fiets biedt veelzijdigheid in termen van terreinprestaties. Het moet geschikt zijn voor zowel verharde wegen als off-road avonturen. Dit wordt vaak bereikt door bredere banden met voldoende grip en schokabsorptie.
 3. Comfortabele zithouding: Een goede cross hybride fiets biedt een comfortabele zithouding, vooral tijdens langere ritten. De fietser moet in staat zijn om een rechtere houding aan te nemen in vergelijking met een racefiets, waardoor de druk op de rug en nek wordt verminderd.
 4. Betrouwbare remmen: Kwalitatieve remmen zijn essentieel voor de veiligheid tijdens het rijden op verschillende terreinen. Schijfremmen worden vaak gebruikt op cross hybride fietsen vanwege hun uitstekende remkracht en consistentie, zelfs bij natte omstandigheden.
 5. Soepele versnellingen: Een goede cross hybride fiets is uitgerust met een breed scala aan versnellingen om aan verschillende rijomstandigheden te voldoen. Dit stelt de fietser in staat om gemakkelijk te schakelen tussen snelheden, of het nu bergopwaarts, op vlakke wegen of off-road is.
 6. Accessoirecompatibiliteit: Een kwalitatieve cross hybride fiets biedt vaak montagepunten voor accessoires zoals bagagedragers, spatborden en fietsstandaards. Dit maakt het gemakkelijk om je fiets aan te passen aan je specifieke behoeften, zoals woon-werkverkeer of langeafstandsritten.

Het is belangrijk op te merken dat de kwaliteit van een cross hybride fiets ook afhangt van persoonlijke voorkeuren en het beoogde gebruik. Het is altijd raadzaam om advies in te winnen bij een professionele fietsspecialist voordat je een aankoop doet, zodat je de juiste fiets kunt vinden die past bij jouw behoeften en budget.

Waarom zou ik kiezen voor een cross hybride fiets in plaats van andere soorten fietsen?

Als je twijfelt over welk type fiets het beste bij jou past, zijn er verschillende redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een cross hybride fiets in plaats van andere soorten fietsen. Hier zijn enkele voordelen die de cross hybride fiets biedt:

 1. Veelzijdigheid: Een cross hybride fiets is ontworpen om te presteren op verschillende terreinen, waaronder stedelijke wegen, grindpaden en bospaden. Het combineert de beste eigenschappen van verschillende fietsstijlen, waardoor het een veelzijdige keuze is voor verschillende soorten ritten.
 2. Comfortabele zithouding: In tegenstelling tot racefietsen biedt een cross hybride fiets een meer rechtopstaande zithouding. Dit vermindert de druk op je rug en nek, wat resulteert in meer comfort tijdens lange ritten of dagelijkse pendeltochten.
 3. Brede banden: Cross hybride fietsen hebben bredere banden dan traditionele racefietsen. Deze bredere banden bieden meer grip en stabiliteit, wat handig is als je off-road wilt rijden of op ruwere terreinen wilt navigeren.
 4. Geschikt voor woon-werkverkeer: Als pendelaar biedt een cross hybride fiets veel voordelen. Het is gemakkelijk te hanteren in stedelijke omgevingen dankzij de wendbaarheid en lichtgewicht constructie. Daarnaast hebben veel cross hybride fietsen montagepunten voor bagagedragers en spatborden, waardoor het gemakkelijk is om je spullen mee te nemen tijdens het forenzen.
 5. Brede versnellingsbereik: Cross hybride fietsen hebben meestal een breed scala aan versnellingen, waardoor je gemakkelijk kunt schakelen tussen verschillende snelheden. Dit is handig bij het beklimmen van heuvels of bij het afleggen van lange afstanden op vlakke wegen.
 6. Duurzaamheid en betrouwbaarheid: Cross hybride fietsen worden meestal gebouwd met hoogwaardige materialen zoals aluminium of carbonvezel, waardoor ze duurzaam en betrouwbaar zijn. Ze kunnen tegen een stootje en gaan lang mee, wat belangrijk is als je regelmatig fietst.

Kortom, een cross hybride fiets biedt de perfecte balans tussen comfort, veelzijdigheid en prestaties. Of je nu wilt genieten van ontspannen ritten in de stad, lange afstanden wilt afleggen of off-road avonturen wilt beleven, een cross hybride fiets kan aan al deze behoeften voldoen. Het is belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren en het beoogde gebruik van de fiets bij het maken van je keuze.

Wat zijn de voordelen van een cross hybride fiets?

Een cross hybride fiets biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere fietsstijlen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Veelzijdigheid: Een cross hybride fiets is ontworpen om te presteren op verschillende terreinen, waardoor je de mogelijkheid hebt om zowel op de weg als off-road te rijden. Of je nu wilt genieten van stedelijke ritten, lange afstanden wilt afleggen of avontuurlijke paden wilt verkennen, een cross hybride fiets kan het allemaal aan.
 2. Comfortabele zithouding: In tegenstelling tot racefietsen hebben cross hybride fietsen meestal een rechtere zithouding. Dit vermindert de druk op je rug en nek, waardoor ze comfortabeler zijn voor langere ritten of dagelijkse pendeltochten.
 3. Brede banden voor betere grip: Cross hybride fietsen zijn uitgerust met bredere banden dan traditionele racefietsen. Deze bredere banden bieden meer stabiliteit en grip, waardoor je gemakkelijker kunt manoeuvreren op ruwere terreinen zoals grindpaden, bospaden of lichte modder.
 4. Geschikt voor verschillende weersomstandigheden: Dankzij hun bredere banden en robuuste constructie kunnen cross hybride fietsen beter omgaan met verschillende weersomstandigheden, zoals regen of sneeuw. Dit maakt ze ideaal voor mensen die het hele jaar door willen blijven fietsen.
 5. Praktisch voor pendelaars: Voor forenzen biedt een cross hybride fiets vele voordelen. Ze zijn wendbaar en lichtgewicht, waardoor je gemakkelijk door drukke stedelijke omgevingen kunt manoeuvreren. Bovendien hebben veel van deze fietsen montagepunten voor bagagedragers en spatborden, waardoor het gemakkelijk is om je spullen mee te nemen tijdens het forenzen.
 6. Brede versnellingsbereik: Cross hybride fietsen hebben meestal een breed scala aan versnellingen, waardoor je gemakkelijk kunt schakelen tussen verschillende snelheden. Dit is vooral handig bij het beklimmen van heuvels of het afleggen van lange afstanden.

Kortom, de voordelen van een cross hybride fiets zijn de veelzijdigheid, comfortabele zithouding, betere grip op verschillende terreinen, geschiktheid voor verschillende weersomstandigheden, praktisch gebruik voor pendelaars en het brede versnellingsbereik. Deze eigenschappen maken cross hybride fietsen een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een fiets die aan diverse behoeften kan voldoen.

Wat zijn de nadelen van een cross hybride fiets?

Hoewel cross hybride fietsen veel voordelen hebben, zijn er ook enkele nadelen waarmee rekening moet worden gehouden bij het overwegen van deze fietsstijl:

 1. Snelheid: In vergelijking met racefietsen zijn cross hybride fietsen over het algemeen minder snel. Ze zijn ontworpen voor veelzijdigheid en comfort, dus als je op zoek bent naar maximale snelheid en prestaties, is een racefiets wellicht een betere keuze.
 2. Gewicht: Vanwege hun veelzijdigheid en duurzaamheid kunnen cross hybride fietsen iets zwaarder zijn dan andere soorten fietsen. Dit kan van invloed zijn op de wendbaarheid en het gemak van het verplaatsen van de fiets, vooral bij het beklimmen van heuvels of het versnellen.
 3. Off-road capaciteiten: Hoewel cross hybride fietsen geschikt zijn voor licht off-road gebruik, zoals grindpaden of bospaden, zijn ze mogelijk niet geschikt voor extreem ruige terreinen of technische mountainbikeroutes. Als je van plan bent om voornamelijk off-road te rijden, is een specifieke mountainbike mogelijk een betere keuze.
 4. Onderhoud: Cross hybride fietsen hebben vaak meer onderdelen en componenten dan eenvoudigere fietsmodellen, wat kan leiden tot meer onderhoud en reparaties. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren om ervoor te zorgen dat de fiets in optimale staat blijft.
 5. Prijs: Vanwege hun veelzijdigheid en het gebruik van hoogwaardige materialen, kunnen cross hybride fietsen duurder zijn dan andere fietsmodellen. Dit kan een belemmering vormen voor mensen met een beperkt budget.

Het is belangrijk om deze nadelen af te wegen tegen de voordelen en je eigen behoeften en voorkeuren. Als je op zoek bent naar een veelzijdige fiets die geschikt is voor verschillende terreinen en comfort belangrijk vindt, dan zijn de nadelen van een cross hybride fiets mogelijk niet significant genoeg om je keuze te beïnvloeden.

Hoeveel weegt een gemiddelde cross hybride fiets?

Het gewicht van een gemiddelde cross hybride fiets kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal van het frame, de componenten en accessoires die erop gemonteerd zijn. Over het algemeen varieert het gewicht van een cross hybride fiets tussen de 10 en 15 kilogram.

Lichtgewicht cross hybride fietsen gemaakt van carbonvezel kunnen aan de lichtere kant zijn, meestal rond de 10 tot 12 kilogram. Deze fietsen bieden een uitstekende wendbaarheid en prestaties, ideaal voor snelle ritten en sportief gebruik.

Aan de andere kant kunnen cross hybride fietsen met een aluminium frame iets zwaarder zijn, meestal tussen de 12 en 15 kilogram. Dit extra gewicht kan te wijten zijn aan sterkere constructie of extra accessoires zoals spatborden, bagagedragers of verlichtingssystemen die vaak op deze fietsen worden gemonteerd.

Het is belangrijk op te merken dat het gewicht van een cross hybride fiets niet alleen bepalend is voor de prestaties, maar ook voor het comfort tijdens het rijden. Een lichtere fiets kan gemakkelijker te hanteren zijn en sneller accelereren, terwijl een iets zwaardere fiets mogelijk meer stabiliteit biedt.

Bij het kiezen van een cross hybride fiets is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren en beoogd gebruik. Als je prioriteit geeft aan snelheid en sportieve prestaties, kan een lichtgewicht fiets de beste keuze zijn. Als je echter meer nadruk legt op comfort en duurzaamheid, kan een iets zwaardere fiets met extra accessoires geschikter zijn.

Bij SNS Bikes hebben we een breed assortiment aan cross hybride fietsen in verschillende gewichtsklassen. Onze deskundige medewerkers staan klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste fiets die voldoet aan jouw behoeften en voorkeuren.

Wat is de beste manier om mijn nieuwe cross hybride fiet te onderhouden?

Het onderhouden van je nieuwe cross hybride fiets is essentieel om ervoor te zorgen dat deze in optimale conditie blijft en een lange levensduur heeft. Hier zijn enkele belangrijke tips voor het onderhouden van je cross hybride fiets:

 1. Regelmatige reiniging: Na elke rit is het belangrijk om je fiets schoon te maken. Gebruik een zachte borstel of spons en milde zeep om vuil, modder en stof van het frame, de wielen en de ketting te verwijderen. Spoel de fiets af met water en droog hem grondig af met een zachte doek.
 2. Smeren van de ketting: De ketting is een van de belangrijkste onderdelen van je fiets die regelmatig gesmeerd moet worden. Gebruik een smeermiddel dat speciaal is ontworpen voor fietskettingen en breng dit gelijkmatig aan op de schakels. Veeg overtollig smeermiddel af met een doek om te voorkomen dat vuil zich ophoopt.
 3. Controleer bandenspanning: Zorg ervoor dat je regelmatig de bandenspanning controleert en aanpast volgens de aanbevolen druk die op de zijwand van de band staat vermeld. Een goede bandenspanning zorgt voor betere grip, efficiënter rijden en voorkomt onnodige slijtage.
 4. Remmen controleren: Controleer regelmatig de remblokjes om ervoor te zorgen dat ze niet versleten zijn. Als ze versleten zijn, vervang ze dan onmiddellijk om de remprestaties te behouden. Controleer ook of de remmen goed zijn afgesteld en zorg ervoor dat ze soepel en responsief werken.
 5. Controleer de versnellingen: Zorg ervoor dat je de versnellingen regelmatig controleert en afstelt. Schakel door alle versnellingen om ervoor te zorgen dat ze soepel en nauwkeurig werken. Als je problemen ondervindt bij het schakelen, overweeg dan om je fiets naar een professionele fietsenwinkel te brengen voor een grondige afstelling.
 6. Inspecteer het frame: Controleer regelmatig het frame op eventuele scheuren, deuken of andere beschadigingen. Als je iets verdachts opmerkt, laat dit dan zo snel mogelijk repareren om verdere schade te voorkomen.
 7. Onderhoud van de vering (indien aanwezig): Als je cross hybride fiets is uitgerust met vering, volg dan de specifieke onderhoudsinstructies van de fabrikant. Regelmatig reinigen en smeren van de veringselementen zal ervoor zorgen dat ze soepel blijven werken.

Het is ook raadzaam om periodiek je fiets naar een professionele fietsenmaker te brengen voor een grondige onderhoudsbeurt, vooral als je niet bekend bent met het uitvoeren van complexere reparaties of afstellingen.

Door regelmatig onderhoud en zorgvuldige inspectie kun je ervoor zorgen dat je nieuwe cross hybride fiets altijd in optimale staat verkeert en je kunt genieten van probleemloze ritten.

Waar kan ik het beste mijn nieuwe crosshybridfiets kopen?

Als je op zoek bent naar een nieuwe crosshybride fiets, zijn er verschillende opties waar je deze kunt kopen. Hier zijn enkele suggesties om de beste plek te vinden om jouw nieuwe fiets te kopen:

 1. Gespecialiseerde fietsenwinkels: Bezoek lokale fietsenwinkels die gespecialiseerd zijn in verschillende soorten fietsen, waaronder crosshybride modellen. Deze winkels hebben vaak deskundig personeel dat je kan helpen bij het kiezen van de juiste maat en specificaties voor jouw behoeften.
 2. Online retailers: Er zijn talloze online retailers die een breed scala aan crosshybride fietsen aanbieden. Het voordeel van online winkelen is dat je een grotere selectie hebt en vaak ook goede deals kunt vinden. Zorg ervoor dat je de betrouwbaarheid van de verkoper controleert en lees beoordelingen van andere klanten voordat je een aankoop doet.
 3. Tweedehands marktplaatsen: Als je op zoek bent naar een meer betaalbare optie, kun je overwegen om een tweedehands crosshybride fiets te kopen. Websites zoals Marktplaats of lokale Facebook-groepen kunnen goede deals bieden op gebruikte fietsen. Controleer altijd de staat van de fiets en vraag indien mogelijk om een proefrit voordat je tot aankoop overgaat.
 4. Fietsbeurzen of evenementen: Fietsbeurzen en evenementen kunnen geweldige plekken zijn om verschillende modellen crosshybride fietsen te bekijken en uit te proberen. Je kunt direct praten met vertegenwoordigers van fietsmerken en mogelijk profiteren van speciale aanbiedingen of kortingen.

Ongeacht waar je jouw nieuwe crosshybride fiets koopt, is het belangrijk om de juiste maat en specificaties te overwegen. Neem de tijd om verschillende modellen te vergelijken, vraag advies aan experts en zorg ervoor dat je een fiets kiest die past bij jouw rijstijl en behoeften.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.