Veiligheid begint bij een grondige keuring van je elektrische installatie.

22 juni 2024

Alles wat je moet weten over de keuring van je elektrische installatie

De elektrische installatie in een woning of gebouw is van cruciaal belang voor de veiligheid en het comfort van de bewoners. Om ervoor te zorgen dat alles naar behoren functioneert en voldoet aan de wettelijke normen, is het verplicht om regelmatig een keuring van de elektrische installatie uit te laten voeren.

Tijdens een keuring van de elektrische installatie wordt gecontroleerd of alle elektrische componenten correct zijn geïnstalleerd en veilig werken. Dit omvat onder andere het controleren van de zekeringkast, stopcontacten, verlichting, bedrading en aardingssystemen.

De keuring van de elektrische installatie is niet alleen verplicht bij nieuwbouw of renovaties, maar ook bij verkoop of verhuur van een woning. Het certificaat dat wordt afgegeven na een geslaagde keuring is essentieel om aan te tonen dat de elektrische installatie conform is en geen gevaar vormt voor brand of elektrocutie.

Het is belangrijk om op tijd een keuring van je elektrische installatie te laten uitvoeren door een erkend controleorganisme. Bij Certicontrol.be bieden we verschillende keuringspakketten aan die afgestemd zijn op jouw specifieke behoeften en situatie.

Zorg ervoor dat je elektrische installatie in orde is en laat regelmatig een keuring uitvoeren. Op die manier kan je met een gerust hart genieten van een veilige en goed functionerende elektriciteitsvoorziening in je woning of gebouw.

Plan nu jouw keuring van de elektrische installatie!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.